Tartalomjegyzék:

  1. Nappali boho stílusban - az otthon kreatív központja
  2. Boho stílusú tartozékok és kiegészítők - egyszerű módja annak, hogy karakteressé tedd a belső teret
  3. Boho párna - kis elem, nagy hatás
  4. Boho lámpák - karakteres világítás
  5. Boho festmények - művészet az otthonodban
  6. Szőnyegek, takarók és függönyök - hangulatot teremtő textíliák

A Boho színek, minták és textúrák eklektikus keveréke, amely a szabadság és a művészi gondtalanság egyedi légkörét viszik be a belső térbe. Hoztunk pár javaslatot, hogyan díszítsd otthonod belső tereit boho stílusban, és összpontosíts a nappalira és a dekorációra.

Nappali boho stílusban – az otthon kreatív központja

A boho nappali egy olyan hely, ahol szabadon kísérletezhetsz a dizájnnal, inspirációt merítve a világ minden tájáról. A természetes anyagok, mint a fa, a vászon és a juta, kulcsszerepet játszanak ebben a berendezésben. A színpalettának a meleg, földes tónusok körül kell mozognia, amelyeket néhány élénk színnel lehet feldobni.

Válassz egy kényelmes, etnikus stílusú anyaggal vagy virágmotívumokkal kárpitozott kanapét, amely a nappali középpontjává válik. Mellette lehetnek fonott fotelek, amelyek könnyedséget és természetes jelleget kölcsönöznek. Egy újrahasznosított fából készült dohányzóasztal vagy egy szokatlan, kézzel készített modell remek hely lesz a könyveknek és anappali-szoba dekorációknak.

Ne feledkezzünk meg a boho stílus középpontjában álló kiegészítőkről – színes szőnyegekről, kézzel szőtt ágytakarókról és plédekről, valamint egyedi, művészi dekorációkról. Mindezek együttesen hangulatos és inspiráló légkört teremtenek a nappaliban.

Helyezz boho festményeket a falakra, amelyek lehetnek kézzel festett vagy etnikai motívumokat ábrázoló képek. A dekoratív keretekbe helyezett tükrök és a padlóra, könyvespolcokra vagy komódokra helyezett fonott kosarak szintén nagyszerű kiegészítők.

A cserepes növények nem hiányozhatnak a boho-stílusú enteriőrökből. Ezek a természetes zöldet a legszebb belső térbe hozzák.

Pepco infografika a boho-stílusú nappali kiegészítőkről

Boho stílusú tartozékok és kiegészítők – egyszerű módja annak, hogy karakteressé tedd a belső teret

A boho stílus a belső terekben nemcsak a bútorokról és a színes falakról szól, hanem mindenekelőtt a kiegészítőkről és extrákról, amelyek egyedi jelleget és otthonosságot kölcsönöznek a térnek. A megfelelő részletekkel könnyen és gyorsan átalakíthatod otthonod megjelenését, melegséget, szabadságot és művészi hangulatot varázsolva otthonodba. Íme néhány kulcsfontosságú elem, amely segít a boho-stílusú enteriőr kialakításában.

Boho párna – kis elem, nagy hatás

A boho stílus elválaszthatatlan elemei a puha párnák, melyek a cserélhető párnahuzatoknak köszönhetően hangulattól, évszaktól függően könnyen cserélhetők. Hogyan válasszunk párnahuzatokat és díszpárnákat boho stílusban?

  • Anyagok – válassz természetes anyagot, például lenvászonból, pamutból vagy gyapjúból készült párnákat. Ezek az anyagok nemcsak környezetbarátak, hanem rendkívül tartósak és kényelmesek is.
  • Minták és színek – a boho párnákra jellemzőek az etnikai minták, a patchwork, a rojtok és az élénk, vibráló színek. A különböző mintákat és árnyalatokat kombinálhatod, hogy eklektikus és érdekes megjelenést hozz létre.
  • Elhelyezés – helyezd el a párnákat az ágyon, a kanapén, a fotelben vagy akár a padlón, hangulatos és stílusos helyet teremtve a pihenéshez. A boho párnák teraszokra és erkélyekre is nagyszerűek!

Boho lámpák – karakteres világítás

Boho-stílusú nappali kandallóval

A világítás nagyon fontos része a boho-stílusú elrendezésnek. A megfelelően kiválasztott lámpák teljesen megváltoztathatják a belső tér hangulatát, barátságos és meleg karaktert adva. Hogyan készítsünk boho stílusú lámpákat?

  • Árnyékolók – válassz rattanból, bambuszból vagy szövetből készült árnyékolókkal ellátott lámpákat. A természetes anyagok organikus és hangulatos megjelenést kölcsönöznek a belső térnek.
  • Fényfüzér – a falakra, az ablakok köré vagy az ágy fölé akasztott füzérek varázslatos légkört teremtenek a belső térbe. Kívülre is felakaszthatod őket, hangulatos világítást teremtve a teraszon vagy a kertben.
  • Lámpások – a gyertyákkal használható fém- vagy fa lámpások romantikus és hangulatos karaktert adnak a belső térnek. A lámpásokat a padlóra, a polcokra vagy az ablakpárkányra helyezheted el, hogy meleg és hangulatos fénypontokat hozz létre.

Boho festmények – művészet az otthonodban

A különböző típusú boho festmények nagyszerű módjai a belső tér megszemélyesítésének. Ezek absztrakt mintákat, virágmotívumokat vagy etnikai jeleneteket ábrázolhatnak, művészi jelleget kölcsönözve a térnek. Amikor boho festményeket választasz, figyelj a keretekre, és válaszd ezeket természetes anyagokból, például fából vagy bambuszból. Nem kell egy képre korlátozódnod! Készíts különböző poszterekből és fényképekből álló fali galériákat. A formák és stílusok keveredése dinamikus és érdekes megjelenést eredményez, ami a boho lényege.

Szőnyegek, takarók és függönyök – hangulatot teremtő textíliák

Válaszd a keleti mintás vagy természetes szálakból, például gyapjúból vagy pamutból szőtt szőnyegeket. A boho stílusú szőnyegek gyakran színesek és mintásak, így melegséget és otthonosságot kölcsönöznek a belső térnek. A könnyű és légies csipkefüggönyök, vászonfüggönyök és színes mintás ágytakarók remekül kiegészítik a boho-stílusú elrendezést. Ne feledkezz meg a mintás takarókról sem, amelyeket a kanapék háttámlájára teríthetsz, vagy a dohányzóasztal polcán összehajtva rendezhetsz el, és amikor hűvösebb lesz, már nyúlhatsz is utánuk.

Nézd meg a Pepco aktuális kínálatában található plédeket és ágytakarókat.

A boho stílus a belső terekben ideális azok számára, akik értékelik a szabadságot, a kreativitást és az eklektikát. Függetlenül attól, hogy hálószobádat vagy nappalidat bohó stílusban rendezel be, ne felejtsd el a természetes anyagokat, különféle mintákat és színeket, valamint egyedi kiegészítőket használni – ezek közül sok, vonzó áron megtalálható a Pepco üzleteiben. Így olyan teret hozhatsz létre, amely egyszerre funkcionális, ugyanakkor tele van élettel és karakterrel.