Kedvencek (0)

Az én üzletem

0

Fenntartható fejlődés

Elismerjük, hogy gyorsan növekvő üzletláncunk hatással van a társadalmat és a természeti környezetet érintő ügyekre. Ez hatalmas felelősség, amelyet nagyon komolyan veszünk. A jelen és a jövő generációinak jólétét szem előtt tartva a pozitív változások előmozdítását szorgalmazzuk: a bolygónk megóvását, valamint a munkavállalóink, vásárlóink és helyi közösségeink életminőségének javításához való hozzájárulást.

A Pepco csatlakozik a Better Cottonhoz


A Better Cotton a világ egyik legnagyobb nonprofit szervezete, amely a gyapottermelőket segíti a környezetbarátabb és társadalmilag fenntarthatóbb gazdálkodási módszerekre való áttérésben. Csak 2019 és 2020 között a Better Cotton világszerte 2,4 millió gazdával dolgozott együtt, és képezte ki őket a víz hatékony felhasználására, a talaj és a természetes élőhelyek állapotának megőrzésére, a legkárosabb vegyi anyagok használatának csökkentésére és a dolgozók jogainak és jólétének tiszteletben tartására.

A Pepco az első lengyelországi székhelyű vállalat, amely csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez.

A Better Cotton logós termékeket hamarosan a Pepco üzletek polcain is megtalálhatod. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a megjelölt termékek Better Cotton pamutból készültek. A Better Cotton révén beszerzett gyapot más gyapottal is keveredhet a termőföldtől a kész termékig vezető úton. Ezt nevezzük mass balance rendszernek. Olyan ez, mint amikor megújuló energiát vásárolsz: a vásárlással hozzájárulsz a tisztább energiatermelés fejlődéséhez, nem azt biztosítod, hogy a konnektorból egy bizonyos fajta áram érkezzen.

2025-re a felhasznált gyapot legalább 25%-át a Better Cottonon keresztül fogjuk beszerezni

Azzal, hogy a Better Cottonon keresztül szerezzük be a gyapotot, részt veszünk a gyapottermelés minőségének javításában, valamint a gazdák jólétét és a természeti környezet megőrzését is igyekezzük elősegíteni!
További információ: https://bettercotton.org/

Környezet

Folyamatosan keressük a módját annak, hogyan csökkenthetjük környezeti hatásainkat üzleti tevékenységünk minden területén – a beszerzéstől a logisztikán át az üzletekig, az irodahelyiségekig és a marketingtevékenységekig.

LED világítás az üzletekben

Minden újonnan megnyitott Pepco üzletben energiatakarékos LED-világítást használunk. A legrégebbi üzleteink esetében is rendelkezünk egy a korábbi világítás cseréjére vonatkozó programmal, így üzleteink túlnyomó többsége már kizárólag LED megoldásokat használ.

Csomagolás

2020-ban új csomagolási stratégia megvalósításába kezdtünk, amelynek célja az ellátási láncban használt csomagolás mennyiségének csökkentése, valamint az újrahasznosítható és/vagy újrahasznosított csomagolások arányának növelése - mind a szállításhoz használt, mind pedig az egységcsomagolások esetében.

Környezetbarát termékek

Következetesen bővítjük az egyre környezetbarátabb termékek választékát és elérhetőségét. Kínálatunkban találhatsz biopamut ruházatot, beleértve a GOTS (Global Organic Textile Standard) tanúsítvánnyal rendelkező termékeket is. Ez azt támasztja alá, hogy a ruházati termékek előállításának minden fázisa - a nyersanyagtól a késztermékig - ellenőrzött társadalmi és környezetvédelmi kritériumok szerint történik. A Pepco kínálatában találhatók továbbá tanúsítvánnyal rendelkező fából és papírból készült termékek, OEKO-TEX által tanúsított termékek és újrahasznosított termékek is.

Tudj meg többet a tanúsítványokról és a termékbiztonságról Tanúsítványaink

Újrahasznosított papírt használunk

Promóciós újságaink 96%-át újrahasznosított papírra nyomtatjuk.

Fenntartható szállítás

A Pepco-nál az úgynevezett intermodális szállítást alkalmazzuk, amelynek fő alapelve a vasúti és vízi utak nagyobb mértékű kihasználása. Ez az egyik leghatékonyabb mód az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére az ellátási láncban.

Arra is ügyelünk, hogy hatékony logisztikai tervezéssel csökkentsük az elosztóflottánk üzemanyag-fogyasztását és kibocsátását.

Hulladékgazdálkodás

A hulladékot az egész láncban szelektíven gyűjtjük. Ezen túlmenően elosztóközpontjainkban ipari hulladékgyűjtő rendszereket fejlesztettünk ki, amelyeket közvetlenül újrahasznosításra küldünk.

Újrahasznosított bevásárlótáskák

A Pepco üzletekben elérhető összes bevásárlótáska EcoLoop táska, amely újrahasznosított műanyaghulladékból készül, és legalább 85%-ban újrahasznosított anyagot tartalmaz. A táskák „Blue Angel” környezetbarát tanúsítással rendelkeznek.

Ez azt jelenti, akár 40%-kal is hozzájárulhatunk a CO2-kibocsátás csökkentéséhez, a fosszilis tüzelőanyagok felhasználásával készült táskákhoz képest.

Használt elemek gyűjtése

Minden üzletben gyűjtjük a használt elemeket. Vásárlóinknak lehetőséget biztosítunk a használt elemek lerakására az erre szolgáló, kasszák mellett található tárolók segítségével.

Etikus ellátási lánc

A Pepco sikerének kulcsa az emberek – munkavállalóink, beszállítóink, valamint üzleti partnereink és csapataik, akik hozzájárulnak vállalatunk folyamatos fejlődéséhez. Ezért törekszünk arra, hogy a lehető legjobb munkakörnyezetet teremtsük meg. Felelős munkáltatóként magas etikai normákat állítunk magunk elé, és ugyanezt várjuk el partnereinktől is.

Beszállítói magatartási kódex

Beszállítói láncunk etikai kódexe meghatározza a vállalat partnereivel szemben támasztott követelményeket a munkaügyi normák és az emberi jogok tiszteletben tartása tekintetében. A számunkra és vásárlóink számára rendkívül fontos kérdések esetén a zéró tolerancia elvét követjük; ilyenek például a nem biztonságos munkakörülmények, a kényszermunka, a korrupció, a tisztességes bérek és a gyermekmunka.

Elolvasom a dokumentumot

Beszállítói auditok

A Pepco Capital Grouphoz tartozó könyvvizsgáló cég gondosan ellenőrzi, hogy beszállítóink megfelelnek-e etikai elveinknek. A cég egy többlépcsős auditálási rendszert működtet a beszállítóknál, így biztosak lehetünk abban, hogy a gyárakban a munkakörülmények biztonságosak, a dolgozókkal pedig a vonatkozó törvényeknek megfelelően bánnak, és tisztességes bért kapnak. Az auditok során a beszállítók a környezetvédelmi előírások betartása szempontjából is értékelésre kerülnek.

Munkavállalók

A Pepco több mint 20000 alkalmazottat foglalkoztat Európában. Vállalatunk dinamikusan növekszik munkavállalóinknak köszönhetően, ezzel együtt pedig ők is fejlődnek. A szakmai fejlődést mindig két szemszögből vizsgáljuk: a vállalati stratégia és kultúra, valamint az egyéni munkavállalói fejlődési igények szempontjából.
Mindennapi munkánk alapja a Pepcooltúra nevű egyedülálló szervezeti kultúra, amely a küldetésen, a jövőképen és az értékeken alapszik.

A Pepcooltúra

Ez határozza meg, hogyan valósítjuk meg víziónkat és küldetésünket, valamint tudatosítja, hogy minden, amit teszünk, értéket képvisel. Az öt értékből álló értékrendünk - a fejlődés, a vásárlók iránti szeretet, a csapatszellem, a tisztelet és az egyszerűség - lehetővé teszi számunkra, hogy egyesítsük a különböző részlegekről, pozíciókból és kultúrákból érkező munkatársakat. Értékeink révén erős és jól integrált csapatot hozunk létre, amely tanul egymás tapasztalataiból, és támogatja egymást céljai elérésében.

Munkavállalók fejlesztése

A Pepco változatos képzési és szakmai fejlődési csomagot kínál mind az üzletekben, mind a központban dolgozók számára. Minden munkavállaló egy képzési folyamaton megy keresztül, amely meghatározza egyéni fejlődési útját - ez személyes vagy e-learning megoldások által történik. Belső teljesítmény- és fejlesztési folyamatunk célja, hogy támogassa a vezetőket és a munkavállalókat a lehető legjobb eredmények elérése érdekében, valamint a hatékony teljesítményhez szükséges kompetenciák fejlesztésében.

Munkavállalói juttatások

A szakmai fejlődés nem minden. Ezért munkavállalóink számos nem pénzügyi juttatáshoz férhetnek hozzá, amelyek megkönnyítik az életüket, és segítenek gondoskodni saját egészségükről és jólétükről. Ezek közé tartoznak:

Kedvezményes vásárlási lehetőség

Munkavállalói rendezvények

Rendszeres csapatépítők és programok

SMART lunch

Fejlesztési programok és angol nyelvtanulás

Munkavállalói sportrendezvények

Jótékonyság

A Pepco számára a szociális kezdeményezésekben a gyermekek élveznek prioritást: szabadidejük megszervezése, fejlesztésük, oktatásuk és lehetőségeik javítása. Együttműködünk nonprofit szervezetekkel, saját felzárkóztató programokat hozunk létre, és bekapcsolódunk az önkéntes munkába. Minden egyes országban, ahol jelen vagyunk, számos, a gyermekeket célzó kezdeményezést valósítunk meg.

Együttműködünk többek között a következő szervezetekkel:

SOS Gyermekfalvak

Az SOS Gyermekfalvak az 1980-as évek óta működik Magyarországon. 47 településen adnak szerető, biztonságos otthont azoknak a gyerekeknek, akikről szüleik nem tudnak gondoskodni. Az SOS-ben a gyerekek nevelőszülői családokban élnek, pszichológus, fejlesztőpedagógus és az SOS szakemberei a nevelőszülővel közösen segítik cseperedésüket. A szervezet útmutatást és támogatást is nyújt a fiataloknak addig, amíg el nem indulnak önálló életútjukon.

Tovább az SOS Gyermekfalvak weboldalára

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Az 1991-ben alapított szervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Az alapító egyházak összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a nélkülözőket és bajbajutottakat. A Segélyszervezet nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak Magyarországon, a Kárpát-medencében és a világ számos országában.

Tovább a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet weboldalára

Motiváció Műhely

A közösség elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját támogatja motivációval, képességeik és tehetségeik fejlesztésével, valamint a társadalmi szemléletük formálásával. A Motiváció Műhely keretében három civil szervezet tagjai közösen valósítanak meg elsősorban hátránykompenzációval és tehetséggondozással foglalkozó oktatási programokat, valamint kutatási és tanácsadási szolgáltatásokat biztosítanak a társadalmi befogadás és az oktatási egyenlőség területén.

Tovább a Motiváció Műhely weboldalára

Élménytár Tanoda

Az Élménytár Tanoda Pécsett működik. Céljuk, hogy jobban megértsék a hátrányos helyzetű – főként roma – gyermekeket és javítsanak életkörülményeiken. A szervezet sokféleképpen támogatja a gondozásban lévő gyermekeket: iskola után tanórákat szerveznek, hogy segítsék a gyerekeket abban, hogy felzárkózzanak iskolatársaikhoz. Napi szinten tartanak drámaórákat és sportfoglalkozásokat a résztvevők igényeihez igazodva, emellett fontosnak tartják a tehetséggondozást, hogy minden gyermek felfedezhesse magában az erősségeit.

Tovább az Élménytár Tanoda weboldalára

Láthatatlan Tanoda - Rosa Parks Alapítvány

A program célja a hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyerekek oktatási esélyegyenlőségének elősegítése Budapest VIII. kerületében. A szervezet segítségével a szabad iskolaválasztási jog oly módon lehet elérhető a hátrányos helyzetű gyermekek számára, mint bárki más számára. A mentori hálózat működtetésével, egyéni fejlesztő foglalkozásokkal, közösségi programok szervezésével segítik a gyermekeket hátrányaik leküzdésében, tehetségük kibontakoztatásában, önbizalmuk fejlesztésében.

Tovább a Láthatatlan Tanoda weboldalára

Vásárlóink is segítenek

Jótékonysági mackók

A Pepco játékkínálatában egyedi jótékonysági plüssmacik találhatók. Az eladásukból származó bevétel 100%-át a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kapja, amely hátrányos helyzetű gyermekek fejlődését és oktatását támogatja. A macik megvásárlásával vásárlóink segíthetnek a gyermekeknek! Ennek a bájos párnak a ruháit a lengyelországi Gyermekbarát Egyesület gyermekeinek segítségével terveztük, akiknek a rajzai ihlették Mackó hölgy Mackó úr öltözékét.

Videó megtekintése

Miért érdemes a Pepco-ban vásárolni?

Közel vagyunk hozzád

Közel 350 üzlet az ország egész területén.

Mindig alacsony árak

A Pepco-ban mindent megtalálsz, amire szükséged van, a legalacsonyabb áron.

Széles választék

A Pepco-ban széles termékválaszték vár, hogy a család összes tagja megtalálja kedvenc darabjait.

Vásároljon fenntartások nélkül

A vásárlástól számított 30 napon belül a pénzvisszafizetési garancia keretein belül bármelyik Pepco magyarországi üzletben lehetőséged van a termékek cseréjére, vagy amennyiben nem találsz kedvedre való terméket a vásárlás összegét is visszatérítjük.