Tartalomjegyzék:

  1. Alapvető iskolai felszerelések az iskolai készletben - lista
  2. Füzetek és jegyzettömbök
  3. A tolltartó és tartalma
  4. Művészeti kellékek:
  5. Divatos ruhák az iskolába, a Pepco-tól!

Az iskolakezdés minden első osztályos gyermek és szüleik számára nagy esemény. Tudd meg, milyen alapvető dolgok elengedhetetlenek egy fiatal diák számára, és milyen új termékeket kínálnak idén a Pepco üzletek, hogy a tanulás és a játék közbeni kényelmet és funkcionalitást biztosítsák. Fedezd fel, mit kell tartalmaznia egy első osztályos gyerek hátizsákjának, hogy minden iskolai nap tele legyen kalandokkal és pozitív élményekkel!

Alapvető iskolai felszerelések az iskolai készletben – lista

Minden első osztályos tanuló számára a komplett tanszeres készlet jelenti a jól előkészített iskolatáskát. A gondosan összeállított füzetek, tolltartó és alapvető kiegészítők biztosítják, hogy gyermeked kényelmesen és hatékonyan tanulhasson. Az alábbiakban részletes listát találsz azokról a legfontosabb tárgyakról, amelyeknek az iskolai hátizsákba kell kerülniük, és amelyeket vonzó áron vásárolhatsz meg a Pepco üzletekben.

Füzetek és jegyzettömbök

Az első osztályosok iskolai felszerelésének megfelelő számú füzetet és jegyzettömböt kell tartalmaznia.

  • Kockás füzetek – néhány darab (általában 4-5 darab), amelyeket a matematika órákon és más, pontos jegyzeteket igénylő tantárgyakban használnak.
  • Vonalas füzetek – néhány darab (szintén 4-5 darab), amelyek elengedhetetlenek az anyanyelvi és más humán tantárgyakhoz, a kézírás és a jegyzetelés készségek elsajátításához.

A tolltartó és tartalma

A tolltartó az iskolai felszerelés kulcsfontosságú része, amelynek tartalmaznia kell az összes szükséges író- és rajzeszközt.

  • Ceruzák – lehetőleg több, különböző keménységű ceruza, hogy a gyermek kényelmesen tudjon rajzolni és írni. A vastagabb, háromszög alakú ceruzák jó választásnak bizonyulhatnak, mivel így könnyebb a megfelelő fogást elsajátítani.
  • Golyóstoll vagy zselés toll – legalább két darab (és egy tartalék) toll (tartalék tollbetéttel). A tollak különböző színűek lehetnek, hogy segítsék a jegyzetek rendszerezését.
  • Zsírkréták – egy 12-24 különböző színű zsírkrétából álló készlet hasznos lehet a rajzórákon, de a matematika, a nyelvi és a természettudományos oktatásban is.
  • Szövegkiemelők, színes tollak – különböző színű szövegkiemelőkből és tollakból álló készlet, amelyekkel színes jegyzetek és rajzok készíthetők.
  • Radír – puha radír, amely hatékonyan törli a hibákat anélkül, hogy tönkretenné a papírt.
  • Ceruzahegyező – tartállyal, hogy gyorsan kihegyezhesse a ceruzát vagy zsírkrétát anélkül, hogy fel kellene állnia a helyéről, vagy bele kellene szemetelnie a tolltartójába.
  • Vonalzó – 15-20 cm hosszú, lehetőleg műanyag és hajlékony, amely kényelmesen hordozható a tolltartóban, és nem törik el.
  • Olló – biztonságos, lekerekített végekkel a biztonságos használat érdekében.
  • Ragasztóstift – könnyen használható és kevésbé piszkol, mint a folyékony ragasztó, ideális művészeti munkákhoz és különféle projektekhez.

Egy kislány iskolai felszerelése tartalmazhat egy tolltartót a kedvenc színében vagy meseszerű mintával, például Barbie, hercegnők, egyszarvúak vagy népszerű animációs filmek szereplőivel. Ezenkívül színes tollak, dekoratív radírok vagy a lány által kiválasztott füzetcímkék vonzóbbá tehetik a tanulást. A füzetborítókon is lehetnek minták, például virágok, pillangók, szívek, aranyos macskák vagy kutyák. A legtöbb lány szereti a kreatív művészeti foglalkozásokat, ezért érdemes a művészeti kellékekhez hozzáadni csillámokat, színes szalagokat, gyöngyöket és egyéb dekorációkat, amelyek segítségével egyedi művészi alkotások születhetnek.

Művészeti kellékek:

A megfelelő művészeti készlet lehetővé teszi a tanulók számára, hogy a rajz- és technikaórákon szabadon alkothassanak, ami a kreativitás és a kézügyesség fejlődését eredményezi.

  • Festékek és ecsetek – az első osztályosok iskolai felszerelésének tartalmaznia kell egy készlet vízfestéket vagy temperát, több különböző vastagságú ecsetet és egy biztonságos vizespoharat.
  • Rajztömb és műszaki rajzlapok – fehér és színes papírból készült blokkok képezik a legtöbb műalkotás alapját. A műszaki rajzlap akkor is hasznosnak bizonyul, ha olyan munkákon dolgozik, amelyekhez merevebb alapra van szükség, például modellek vagy kollázsok készítéséhez.
  • Színes papír és krepp papír – egy készlet színes papír és legalább 4-5 darab különböző színű krepp papír lehetővé teszi, hogy különféle műalkotásokat, például kivágásokat, kollázsokat vagy térbeli modelleket készítsen. Lehetővé teszik a gyermekek számára, hogy kézügyességüket és képzelőerejüket még hatékonyabban fejlesszék.
  • Gyurma – ezek nagyszerű anyagok szobrászathoz és modellezéshez. A gyerekek háromdimenziós figurákat készíthetnek, ami fejleszti kézügyességüket és térbeli gondolkodásukat.

Egy fiúnak szánt iskolai készlet tartalmazhat sportmotívumokkal, autókkal, szuperhősökkel vagy számítógépes játékfigurákkal díszített tolltartót. A jó fogású ceruzák, a kedvenc karakterekkel ellátott tollak és a praktikus hegyezők élvezetesebbé teszik a mindennapi munkát. A fiúk jobban kedvelhetik az űrmotívumokkal, dinoszauruszokkal vagy sportikonokkal díszített borítójú füzeteket – egy Lewandowski vagy Ronaldo borítós matekfüzet biztosan különösen tetszeni fog nekik. A fiúk gyakran érdeklődnek a modellezés és az építés iránt, ezért jó ötlet, ha a művészeti kellékeket gyurmával, fából készült modellépítő rudakkal vagy műszaki rajzkészlettel egészíted ki.

Az iskolai felszerelés összeállításakor nem szabad megfeledkezni arról, hogy azt a gyermek egyéni igényeihez és az iskola követelményeihez kell igazítani. Sok tanár a szülői értekezleteken osztogatja a felszerelési listákat, vagy letölthető változatot tesz közzé az iskola honlapján.

Pepco infografika az iskolai felszerelésről

Divatos ruhák az iskolába, a Pepco-tól!

Az első osztályos tanulók iskolai felszerelésének összeállításához át kell gondolni és figyelembe kell venni a gyermekek kényelmét és ízlését. A Pepco legújabb ruhakollekciója a lányoknak Barbie-motívumokkal, a fiúknak pedig Marvel-motívumokkal, tökéletes választás, amely a kényelmet és a szórakozást ötvözi.

A lányoknak a mozgás szabadsága és a nagyszerű megjelenés érdekében színes felsőket vásároljunk, illetve kényelmes szoknyákat és leggingseket Barbie mintával. Legújabb ruhakollekciónk a Pepco üzletekben kapható, biztosan minden lány ízlésének megfelel. A kínálatban kényelmes szabadidőruhák, puha felsők és rugalmas nadrágok találhatók, amelyek tökéletesek mindennapi viseletnek. A kollekció jellegzetes témája a Barbie, ami lányos bájt és stílust kölcsönöz a ruhadaraboknak. Sok generáció kedvenc babáját felidéző minták jelennek meg a sportosabb ruházaton éppúgy, mint az elegánsabb felsőkön vagy ruhákon. A kollekció színes és változatos, lehetővé téve minden kis Barbie-rajongó számára, hogy a ruházaton keresztül kifejezhesse önmagát, miközben kényelmet és szabadságot biztosít az iskolai aktivitások során.

A Pepco infografikája a legújabb Barbie és Marvel témájú iskolai ruhakollekcióról

A fiúk imádni fogják a népszerű Marvel szuperhősök mintájáva ellátott pólókat, szabadidőnadrágokat és pulóvereket, amelyek nemcsak stílusosak, hanem az aktív gyerekek igényeinek is megfelelnek. A Pepco üzleteiben kapható fiú ruhakollekció legújabb darabjai igazi csemege a szuperhősök kis rajongóinak. A kollekciót a kényelmes pulóverek, nadrágok és a strapabíró pólók uralják, ezek tökéletesek a játékhoz és az iskolai aktivitásokhoz. Ezeket mind a Marvel-univerzum motívumai díszítik, olyan karakterekkel, mint Pókember, Vasember és Hulk. Ennek eredményeképpen a ruha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem a gyermekek fantáziáját is megmozgatja, és lehetővé teszik számukra, hogy kifejezzék szeretetüket kedvenc karaktereik kalandjai iránt. A kollekciót a fiatalok dinamikus napját szem előtt tartva tervezték, ötvözve a stílust a viseleti kényelemmel.

Ne feledkezzünk meg az olyan kiegészítőkről sem, mint a zokni, az alsónemű és a megfelelő lábbeli, amelyek minden diák ruházatához elengedhetetlenek. Egy ilyen szett minden bizonnyal megkönnyíti gyermeked számára az új oktatási szakasz megkezdését, önbizalmat és örömöt adva neki.

Az iskolakezdés minden gyermek életében rendkívül fontos szakasz, és a Pepco-val előkészített iskolai kellékek jelentősen megkönnyíthetik ezt az időszakot. Azonban éppolyan fontos, a szükséges kellékekkel teli hátizsák, mint a gyermek szülői támogatása. Ezen a fordulóponton a gyermekek szorongást és stresszt tapasztalhatnak az új kihívásokkal és környezetekkel kapcsolatban. Aktív meghallgatással, az érzések megbeszélésével, az együtt töltött idővel és a pozitív bátorítással jelentősen hozzájárulhatsz gyermeked önbizalmához. Az általad nyújtott érzelmi támogatás felbecsülhetetlenül fontos ahhoz, hogy gyermeked az új iskolai környezetben sikeresen fejleszthesse szenvedélyeit, oktatási és szociális készségeit.