Az én üzletem
LOADER
Menü
Termékek

Együttműködünk többek között a következő szervezetekkel

Gyermekbarátok Társasága

A Gyermekbarátok Társasága (TPD) a legrégebbi lengyel közhasznú szervezet, amely a társadalmi kirekesztés veszélyével fenyegető környezetből származó gyermekek megsegítésével foglalkozik. Lengyelország egész területén rendelkezik létesítményekkel és nevelőintézetekkel. A PEPCO és a Gyermekbarátok Társasága (TPD) már sok éve együttműködnek, ezáltal a napközik kis gondozottjai egész évben érdeklődésüket fejlesztő foglalkozásokon vesznek részt, szünidőben pedig nyári táborokba utaznak. A PEPCO állandó kínálatában található speciális termék – jótékony macik – az ebből származó nyereség a Gyermekbarát Társaság projektjeinek a megvalósítására fordul.

Happy Kids

A Happy Kids Alapítvány minden évben „Happy Buszmegállót” szervez, amelyet a PEPCO támogat. Minden nyáron „figlobuszok”, azaz mobil játszóterek járják a lengyel kisvárosokat és falvakat a gyermekek szórakoztatására. Az akcióban lengyel és külföldi önkéntesek vesznek részt, akik sportfoglalkozásokat, nyelvi foglalkozásokat tartanak és gondoskodnak róla, hogy jól szórakozzanak a legkisebbek.

SOS Gyermekfalvak

Azokban az európai országokban, ahol vannak PEPCO üzletek, együttműködünk a hátrányos helyzetű vagy árva gyermekeket támogató SOS Gyermek Falvakkal, annak érdekében, hogy a gyermekek felnőtt életre való lehető legjobb felkészülhessenek. A PEPCO különféle oktatási és szabadidős programok megvalósulását támogatja a falvakban.

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Az 1991-ben alapított szervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Az alapító egyházak összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a nélkülözőket és bajbajutottakat. A Segélyszervezet nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak Magyarországon, a Kárpát-medencében és a világ számos országában.

Motiváció Műhely

A közösség elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját támogatja motivációval, képességeik és tehetségeik fejlesztésével, valamint a társadalmi szemléletük formálásával. A Motiváció Műhely keretében három civil szervezet tagjai közösen valósítanak meg elsősorban hátránykompenzációval és tehetséggondozással foglalkozó oktatási programokat, valamint kutatási és tanácsadási szolgáltatásokat biztosítanak a társadalmi befogadás és az oktatási egyenlőség területén.

Élménytár Tanoda

Az Élménytár Tanoda Pécsett működik. Céljuk, hogy jobban megértsék a hátrányos helyzetű – főként roma – gyermekeket és javítsanak életkörülményeiken. A szervezet sokféleképpen támogatja a gondozásban lévő gyermekeket: iskola után tanórákat szerveznek, hogy segítsék a gyerekeket abban, hogy felzárkózzanak iskolatársaikhoz. Napi szinten tartanak drámaórákat és sportfoglalkozásokat a résztvevők igényeihez igazodva, emellett fontosnak tartják a tehetséggondozást, hogy minden gyermek felfedezhesse magában az erősségeit.

Láthatatlan Tanoda - Rosa Parks Alapítvány

A program célja a hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyerekek oktatási esélyegyenlőségének elősegítése Budapest VIII. kerületében. A szervezet segítségével a szabad iskolaválasztási jog oly módon lehet elérhető a hátrányos helyzetű gyermekek számára, mint bárki más számára. A mentori hálózat működtetésével, egyéni fejlesztő foglalkozásokkal, közösségi programok szervezésével segítik a gyermekeket hátrányaik leküzdésében, tehetségük kibontakoztatásában, önbizalmuk fejlesztésében.

Saját projektek

PEPCOlandia

A PEPCOlandia egy gyermekeket segítő program Lengyelországban, amelyet munkatársaink elkötelezettsége és kedvessége vezérel. Nekik köszönhetően a helyi civil szervezetek támogatást kapnak a gyermekek segítését kezdeményező projektek megvalósításához.

A PEPCO csomaggal is segít

A PEPCO lengyelországi munkatársai egy-egy csomaggal segítenek. Idén több száz munkavállaló jelentkezett az üzletekből, a központból és a rawa mazowiecka-i raktárból az akcióra, amelyet a „Nemes Ajándék” országos kezdeményezés támogatására szerveztek.

Cyfrolatki - digitális tinédzserek

A Cyfrolatki (digitális tinédzserek) egy speciális, online biztonságról szóló oktatási program, amelyet a Gyermekbarátok Egyesületével való együttműködés részeként valósítunk meg. A Cyfrolatkinak köszönhetően a gyerekek megtanulják, hogy mi az online gyűlöletbeszéd, miként lehetséges szembenézni vele, és hogyan legyenek jelen biztonságosan a digitális térben.

  A PEPCO vásárlói is segítenek

Jótékony macik

A PEPCO játékkínálatában különleges jótékonysági macipárt találunk. Az értékesítésükből származó nyereség 100%-a Magyar Ökumenikus Segélyszervezethely kerül, amely gyermekek fejlődését és oktatását támogatja. A maci megvásárlásával vásárlóink jót tesznek a gyermekekkel!

A macik ruházatának tervezésében a Gyermekbarát Társaság (TPD) gyermekei segítenek nekünk, akiknek a rajzai inspirálják Maci Hölgy következő ruháját és Maci Úr következő öltözékét.

Reklámtáskák

Minden társadalmi akciót teljes mértékben az üzleteinkben kapható reklámszatyrok és többször használatos reklámtáskák értékesítéséből származó nyereségből finanszírozunk. Reklámszatyraink ecoLoop táskák, melyek 80%-ban újrahasznosított fóliából készülnek, és 100%-ban újrahasznosíthatók. Így próbáljuk csökkenteni a műanyag környezetre kifejtett negatív hatását, az értékesítésből származó jövedelmet pedig nemes célokra fordítjuk.