Tartalomjegyzék:

  1. A hagyományos esküvői ajándékok nem mennek ki a divatból
  2. Evőeszközök, poharak és étkészlet
  3. Elegáns textíliák és dekorációk
  4. Szokatlan esküvői ajándékok
  5. Az ifjú pár szenvedélyeihez igazított ajándékok
  6. Mielőtt esküvői ajándékot vásárolsz 
  7. Az ajándék nem minden - ne feletkezz meg az üdvözlőlapról és a szép csomagolásról sem

A tökéletes nászajándék kiválasztása kihívást jelenthet, de egyben egyedülálló lehetőség is arra, hogy kifejezed érzéseidet és tiszteletedet a menyasszony és a vőlegény iránt. Ebben a Pepco-kalauzban megtalálod a legjobb esküvői ajándékötleteket, amelyek biztosan örömet szereznek az ifjú párnak.

A hagyományos esküvői ajándékok nem mennek ki a divatból

Bár manapság nagyon sokan választják a pénzt vagy a vásárlási utalványokat esküvői ajándékként, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a menyasszony és a vőlegény ne örülne egy gondosan kiválasztott ajándéknak. Néha a hagyományos ajándékok azok, amelyekre a legszívesebben emlékeznek, amelyeket évekig megőriznek és örömmel használnak. Az alábbiakban megtalálsz egy maroknyi kész esküvői ajándékötletet, hagyományos stílusban.

Evőeszközök, poharak és étkészlet

Nehéz elképzelni egy olyan otthont, amelyből hiányoznak az étkezéshez szükséges ilyen alapvető elemek. Ha esküvői ajándékot szeretnél vásárolni olyan fiataloknak, akik most kezdik a közös életüket, sikeresen választás lehet:

  • Rozsdamentes acél evőeszközkészletek. Lehetőleg egy praktikus bőröndben.
  • Szemet gyönyörködtető poharak, a kristálypoharak vagy más típusú italfelszolgálók, ízletes esküvői ajándékötletek. A Pepco-nál minden lényeges dolgot megtalálsz: poharak, pohárkészletek és kancsók kiváló árakon!
  • Étkészletek. Az ebédkészlet vagy a tea- és kávészerviz nagyszerű választás esküvői ajándéknak. Fontos, hogy az ajándéknak nem kell sokba kerülnie. Gyönyörű és stílusos tányérok, tálak és egyéb használati tárgyak esküvői ajándékba megtalálod a Pepco-ban.

És ha nem vagy meggyőződve arról, hogy egy törékeny és kényes ajándék az esküvői fogadásra vezető úton nem törik el, akkor fontold meg egy masszívabb konyhai eszköz készlet vásárlását – például, mint pl. főzőedények és serpenyők. Ezek a termékek is várnak Téged választékunkban!

Pepco infografika: hogyan kell becsomagolni egy esküvői ajándékot

Elegáns textíliák és dekorációk

A textíliák egy másik klasszikus esküvői ajándékötletet jelentenek. Az elegáns törölközőkészletek, ágyneműk és párnák tökéletes ajándékok egy ilyen fontos ünnep alkalmából. Mit válasszunk? Ez attól függ, hogy mennyire ismered a fiatal párt. Ha jól ismerjük az ifjú házasok igényeit, akkor  meg lehet vásárolni azt, ami a legjobban hiányzik nekik. Ha nem vagy biztos benne, jobb, ha biztonságosabb ajándékot választasz – például fali dekorációk, egy elegáns ágyneműkészletet vagy egy elegáns törölközőkészletet. Fontos, hogy mindezek a tételek a Pepco-nál Rád várnak!

Szokatlan esküvői ajándékok

Nem minden fiatal pár fog örülni egy vásárlási utalványnak vagy egy evőeszközkészletnek. Vannak, akik nem fordítanak nagy figyelmet a tipikus ajándékokra, de nagyra értékelik azokat az ajándékokat, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy valami érdekeset tapasztaljanak meg.

Végül is esküvői ajándék lehet egy wellness-hétvége, koncertjegyek, vagy akár egy helikopteres repülés vagy ejtőernyős ugrás is. Annyi lehetőség van, hogy nehéz dönteni. A legfontosabb dolog az, hogy az ilyen típusú ajándékot az ifjú pár valódi szenvedélyeihez és álmaihoz igazítsuk. Egy másik szokatlan ajándékjavaslat az ifjú házasok számára a DIY áru. Készíthetsz magadtól személyre szabott fotóalbumot, de egyéb tárgyat is – minden az egyéni tehetségedtől és készségedtől függ. 

Az ifjú pár szenvedélyeihez igazított ajándékok

Egy lány esküvői ajándékot ad át

Egyes pároknak közös szenvedélyeik vannak – például hegyi túrázás vagy egy bizonyos sport. Ha ismered ezeket az érdeklődési köröket, akkor ezt az információt felhasználhatod az esküvői ajándék vásárlásakor. 

Az irodalom szerelmeseinek a kedvenc szerzők korlátozott példányszámban megjelent könyveit ajándékozhatod gyönyörű kötésben. A távoli utazások iránt szenvedélyesen érdeklődők hasznosnak találják az országalbumokat, de a felszerelési tárgyakat, vagy akár a repülőjegyekre szóló utalványokat is. Azoknak a pároknak, akik értékelik a kreatív időtöltést, nagyszerű ötlet lehet esküvői ajándékként egy festőműhely, egy fotótanfolyam vagy egy gasztronómiai tanfolyam. Annyi lehetőség van – csak arra kell gondolni, hogy mi tenné az ifjú párt a legboldogabbá, és azt kell választani.

Mielőtt esküvői ajándékot vásárolsz 

Győződj meg arról, hogy jó találat lesz. Nem mindenki ismeri elég jól a menyasszonyt és a vőlegényt ahhoz, hogy egyedül intézze az ajándékvásárlást. Erre az ifjú házasok ajándéklistákat készítenek , vagy felhatalmazzák a legközelebbi hozzátartozóikat, hogy ilyen jellegű információkat adjanak. Ne szégyenlősködj megkérdezni, hogy mit vegyél esküvői ajándékként, hiszen egy jól megválasztott ajándék sokkal jobb emlék lesz, mint egy duplikált könyv vagy még egy felesleges konyhai robotgép.

Az ajándék nem minden – ne feletkezz meg az üdvözlőlapról és a szép csomagolásról sem

Még a legjobb ajándéknak is szüksége van megfelelő díszítésre, különösen egy olyan fontos alkalomra szánt ajándéknak, mint az esküvő. Az ajándékcsomagolást szakemberek kezébe is lehet adni – sok helyen vannak ilyen szolgáltatásokat nyújtó üzletek. Mindenképpen jobb azonban, ha saját kezűleg csomagoljuk be az ajándékot.

Szükséged lesz csomagolópapírra, diszkrét ragasztószalagra, egy feltűnő masnira, ollóra és hasonló kiegészítőkre. Ha több tárgyat adsz esküvői ajándékként, akkor egyszerűen tedd őket egy ajándéktasakba. És ne feledkezz meg az üdvözlőlapról sem – mindenképpen írd rá a neved, mivel ez egy nagyszerű esküvői emlék. A kedvenc Pepco üzletedben mindent megtalálsz, ami az esküvői ajándékcsomagoláshoz szükséges.

Az esküvői ajándék kiválasztása nem kell, hogy nehéz legyen. Függetlenül attól, hogy hagyományos, személyre szabott, vagy az ifjú házasok szenvedélyéhez kapcsolódó ajándékot választunk, az ajándékot úgy kell megválasztani, hogy az ifjú párra összpontosítjuk a gondolatainkat és arra, ami ténylegesen hasznos lehet és örömet szerezhet nekik. Végül is a legjobb ajándékok azok, amelyek megfelelnek a megajándékozott emberek érdeklődési körének és ízlésének.