Tartalomjegyzék:

  1. Gyönyörű karácsonyi asztal - dekorációk, melyeket megtalálsz a Pepco-ban
  2. Milyen legyen a karácsonyi asztali dekoráció?
  3. A legszebb karácsonyi asztali dekorációk a terítő kiválasztásával kezdődnek
  4. Karácsonyi étkészlet - csillogást kölcsönöz minden beltérnek
  5. Melyik karácsonyi asztali dekoráció válik be a legjobban?
  6. Pótolhatatlan karácsonyi asztali dekoráció: lámpák
  7. Hagyományos karácsonyi asztali dekoráció: csokor

Minden érzékszervünkkel magunkba szívjuk a Karácsonyi Ünnepeket. Elkényeztetnek minket az egyedi ízek és illatok, de az is, amit a szemünkkel érzékelünk: színes dekorációk, csillogó fények vagy ünnepi teríték a család és a vendégek számára… Mielőtt Te és családod elkezdenétek az ablakban az első csillagot keresni, mindenképpen készíts el egy eredeti és lenyűgöző karácsonyi terítéket. Ünnepi étkészleteket és érdekes dekorációkat keresel vonzó áron? A Pepco karácsonyi kollekciójában biztosan találsz valami megfelelőt!

Gyönyörű karácsonyi asztal – dekorációk, melyeket megtalálsz a Pepco-ban

Nem érzed magad túl magabiztosnak a lakberendezésben? A karácsony esti asztaldíszítés inkább megijeszt, mint ünnepi hangulatba hoz? A Pepco-ban egyedi terítőket és asztalterítőket, szalvétákat, futókat, edényeket, gyertyákat, lámpásokat és még sok mást találsz.

Könnyedén rátalálsz egy egységes karácsonyi dekorációstílusra. Te azt vallod, hogy a kevesebb több? Mit szólnál ahhoz, ha idén pazarul feldíszítenéd a karácsony esti asztalodat? Minden, amire szükséged van, minden, amit keresel, megtalálható a Pepco-ban. Végezd el a karácsony előtti bevásárlást boltjaink egyikében… legalábbis, ami a dekorációkat és ajándékokat illeti!

Íme néhány inspiráció a karácsonyi asztal díszítéséhez a Pepco-tól:

  • Hagyományos öltözködés: a fehér terítő, a piros szalvéta és a fenyőágakból készült nádszál egy klasszikus dekoráció, amely mindig beválik.
  • Modern dekoráció: Egy szürke terítő, arany szalvéták és egy lucfenyő ág modern dekoráció, amely elegáns megjelenést kölcsönöz a karácsony esti asztalnak.
  • Glamour stílus: egy fekete asztalterítő, ezüst szalvéták és fehér tollakból álló csillogó dekoráció, amely tökéletes egy karácsony esti vacsorához a szeretteinkkel.

Milyen legyen a karácsonyi asztali dekoráció?

Az asztal feldíszítése szentestére egy gyönyörű hagyomány, amelynek számos előnye van.

  • Ünnepi hangulatot teremt: a szépen feldíszített karácsonyi asztal a karácsonyi dekoráció egyik legfontosabb eleme. Meleg és hangulatos légkört teremt, amely elősegíti a közös ünneplést.
  • Hagyományok iránti tisztelet kifejezése: ez egy évszázados hagyomány. Egy módja e különleges nap megünneplésének és a karácsonyhoz kapcsolódó értékek átadásának a következő generáció számára.
  • Lehetőség a kreativitásra: egy nagyszerű lehetőség a kreativitás megmutatására. Különböző anyagok és díszítések segítségével egyedi elrendezés hozható létre.
  • Lehetővé teszi az idő közös eltöltését: nagyszerű lehetőség arra, hogy együtt töltsük az időt a családdal és a barátokkal. Ez történhet zene és ünnepi finomságok kíséretében.

A hagyomány szerint a karácsony esti asztalt évszázadok óta egyszerű fehér terítővel borítják, amely alá szénát tesznek. Honnan jött ez a szokás? A széna és a díszítés nélküli, szerény terítő a Jézus születésének helyszínéül szolgáló istálló szegénységét és egyszerűségét hivatott szimbolizálni. Ezt sok lengyel otthonban a mai napig így csinálják, bár az utóbbi években egyre inkább úgy döntünk, hogy a fehér színt különböző színes kiegészítőkkel törjük meg.

Karácsony esti asztali dekoráció: Mikulás figura, terítő

A legszebb karácsonyi asztali dekorációk a terítő kiválasztásával kezdődnek

Ha azon gondolkodsz, hogyan díszítsd fel asztalodat karácsonyra, kezdd az alapokkal – hiszen a legfontosabb elem a terítő vagy a futó. Lehet fehér, de a hímzett terítőkkel vagy ünnepi nyomatokkal díszített karácsonyi asztalok is nagyon mutatósak.

A terítő megvédi az asztalt a sérülésektől, és gyönyörű hátteret biztosít a terítéknek. Szentestére válassz olyan terítőt, amely önmagában is dekoráció. Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb módja annak, hogy egy átlagos vacsorát ünnepi vacsorává varázsoljunk.

Ha a karácsony számodra a gondtalan időszakot és a gyermekkorba való visszatérést jelenti, díszítsd asztalodat ünnepi motívumokkal ellátott terítővel: a rénszarvasok, csillagok és karácsonyfák felvidítják vendégeidet, és nyugodt hangulatot varázsolnak az étkezőbe. Ha karácsony este elegáns és kissé hivatalos vacsora lesz, válaszd az ezüst vagy arany színben csillogó diszkrét fehér színt.

A Pepco-nál minden terítőigényre felkészültünk. Találsz ünnepi motívumokkal díszített, de elegáns, téglalap alakú, négyzet alakú és kerek, jacquard és foltálló asztalterítőket is.

Mit találsz meg a Pepco-ban?

  • Fehér és piros asztalterítők arany vagy ezüst fonallal. Mindössze 50 PLN-be kerülnek, de kifinomultan és elegánsan néznek ki.
  • Stílusos kockás terítő – az ár a mérettől és a modelltől függ. A legkisebbért mindössze 20 PLN-t kell fizetnünk.
  • Ünnepi motívumokkal ellátott alátétek – a terítők és futók alternatívája! Az ilyen típusú kiegészítők árai mindössze néhány PLN-nél kezdődnek!

A szalvétáknak illeszkedniük kell a dekoráció többi részéhez. Ünnepi formák, például karácsonyfa vagy csillagok hajtogathatók ki belőlük.

Pepco infografika a karácsonyi asztal karácsony esti díszítéséről

Karácsonyi étkészlet – csillogást kölcsönöz minden beltérnek

A hagyományos, 12 karácsony ételt egyedi módon kell tálalni, hogy még inkább hangsúlyozzuk ünnepi jellegüket. Jó ötletnek tűnik, hogy a karácsonyi étkészletet néhány új, elegáns darabbal egészítjük ki. A karácsonyi asztal karácsonyi díszei végül is nemcsak nádszálak vagy gyertyatartók, hanem feltűnő tálalóedények is az ételek és italok számára.

A karácsonyi étkészlet különféle anyagokból, például porcelánból, üvegből, kőedényből vagy kerámiából készülhet. A legnépszerűbb a porcelán étkészlet, amely elegáns és tartós. Az üvegedények azért is népszerűek, mert könnyűek és átlátszóak. A kőedények és kerámiaedények ellenállóbbak a sérülésekkel szemben, de kevésbé elegánsak.

A Pepco-ban tányérokat, salátástálakat, tálalóedényeket vagy csészéket is megtalálsz. Válasszo egyszerű, sokoldalú, karácsony estére és minden napra alkalmas fehér edények, valamint a díszített edények közül. Ez utóbbi, csak különleges alkalmakor használt, még ünnepibb hangulatot varázsol otthonodba.

A karácsonyi étkészletet gyönyörű asztaldíszek, befőttesüvegek, az aromás süteményekhez és kiegészítőkhöz való dobozok és sütőformák egészítik ki, amelyekkel a sütemények fenomenálisan néznek ki. A zöld és piros mintás dekoratív kerámiák energiát adnak és feldobják a hangulatot a karácsonyi reggeli közben, még akkor is, ha az ablakon kívüli időjárás nem ünnepi.

A karácsony esti asztalra való ünnepi teríték kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a dekoráció stílusát és a vendégek számát. Ha nagy asztalt és sok vendéget vársz, érdemes olyan edényeket választani, amelyek könnyen tisztíthatók. Ha kicsi az asztal és csak néhány vendég van, akkor választhatsz dekoratívabb étkészletet is.

Karácsonyi belső dekoráció és karácsony esti asztal náddal és gyertyákkal

Mit találsz meg a Pepco-ban?

  • Karácsonyi bögrék – olcsó és egyszerű ötletet keresel, hogyan díszítheted fel az asztalodat karácsony estére? Nyúlj az ünnepi motívumokkal díszített Pepco poharakért. A kávé, a szárított kompót vagy a fahéjas tea különleges ízű lesz az ilyen lenyűgöző termékekből!
  • Tányérok, tányérok és tálak ünnepi motívumokkal – például rénszarvasokkal.
  • Tálak és evőeszközök – a Pepco karácsonyi étkészlete lenyűgöző. Rendkívül látványos saláta evőeszközöket, tálcákat, salátástálakat és minden mást találsz, ami hasznos lehet a karácsonyi asztalon.

Melyik karácsonyi asztali dekoráció válik be a legjobban?

Ha azon gondolkodsz, hogyan díszítheted fel az asztalodat karácsonyra, ugyanakkor ne költsél rá túl sok pénzt, nézd meg javaslatainkat. A Pepco-nál nem csak asztali edényeket és mutatós karácsonyi csészéket találsz, hanem rengeteg olyan terméket is, amelyekből DIY asztaldíszeket és dekorációkat készíthetsz!

DIY karácsonyi dekoráció: aszalt gyümölcsök és szaloncukor, fények

Pótolhatatlan karácsonyi asztali dekoráció: lámpák

Piros, ezüst, arany, fehér? A Pepco karácsonyi asztali gyertyái tökéletesen kiegészítik a karácsony esti asztaldíszeket. Különböző magasságú és vastagságú gyertyák mellett dönthetsz, hogy elkészíthesd a saját csokrodat. A Pepco-ban történő vásárláskor nézz szét a kész gyertyák, gyertyacsokrok és lámpások között, amelyek valódi tűzzel vagy elemmel működnek.

A karácsonyi asztalt nem csak gyertyákkal lehet feldobni. Használd azokat a fényeket, amelyeket általában a karácsonyfára szoktál akasztani. Helyezz egy fényláncot az asztalterítőre, és nézd meg, hogyan világítja meg hangulatosan az asztali dekoráció minden részletét. A karácsony esti asztal ragyogni fog, elmélyítve az öröm és az ünnepi melegség hangulatát.

Amikor a gyertyákat és a fényeket a karácsony esti asztalra helyezzük, néhány szabályt nem szabad elfelejtenünk:

  • Biztonság: a gyertyákat és a lámpákat úgy kell elhelyezni, hogy ne jelentsenek tűzveszélyt. Ügyelni kell arra, hogy a gyertyák ne legyenek gyúlékony anyagok, például terítők vagy szalvéták közelében.
  • Esztétika: a fényeket esztétikusan kell elhelyezni. Kerüld az asztal túlterhelését dekorációval. Arra is érdemes odafigyelni, hogy a dekoráció színei és formái illeszkedjenek az asztal stílusához.

Íme néhány konkrét inspiráció a gyertyák és fények elhelyezéséhez a karácsony esti asztalon:

  • Gyertyák gyertyatartókban: helyezz egy nagy gyertyatartót egy fehér vagy arany gyertyával az asztal közepére. Helyezz kisebb gyertyatartókat kisebb gyertyákkal a gyertyatartó köré.
  • Gyertyafényes csokor: helyezz több, luc-, fenyő- vagy fenyőágból készült szálat az asztalra. Helyezz különböző színű gyertyákat a szálakba.
  • Lámpák: akassz fehér vagy arany színű lámpákat az asztalra. A fények a karácsonyfára vagy más dekorációra is felakaszthatók.

Bármelyik módját is választod a gyertyák és fények elhelyezésének, ne feledd, hogy a karácsonyi asztal meleg és ünnepi megjelenésű legyen.

Hagyományos karácsonyi asztali dekoráció: csokor

Bár a Pepco-ban vásárolhatsz asztalterítőket, edényeket, gyertyákat és minden mást, ami a karácsonyi asztal díszítéséhez szükséges, mégis kísértésbe eshetsz, hogy magad készítsd el a csokort. Egyszerű, már karácsony előtt örömteli várakozásra hangol, és mindenekelőtt – senki másnak nem lesz ilyen nádszála! Hogy karácsonyod még örömtelibb és varázslatosabb legyen, készítsd elő az alábbiakat:

  • fedő nélküli üveg,
  • gyertya,
  • szalag,
  • ezüst vagy arany csillagok, gyöngyök vagy műhó.

Mindezeket a termékeket megtalálod a Pepco-ban. Vásárolhatsz fahéjrudakat az élelmiszerboltban, és levághatsz egy darab zöld tűlevelű gallyat a karácsonyfáról.

A karácsonyi asztaldíszek elhelyezhetők az asztal közepén vagy az egyes terítékeknél. A csokrokat fenyő-, lucfenyő- vagy más tűlevelű növények ágaiból, valamint karácsonyi díszekből, például gömbökből, láncokból és fenyőtobozokból lehet elkészíteni.

Egyszerűen helyezd be egy gyertyát és csillagokat, gyöngyöket vagy műhavat a befőttesüvegbe. Óvatosan helyezd el a fahéjat és a gallyat felül, az üveg tetejét pedig kösd át egy ünnepi szalaggal. Néhány percet vesz igénybe, néhány zlotyba kerül, és gyönyörűen néz ki. Csak arra ügyelj, hogy a gyertya ne égjen ki teljesen.

Használhatsz poharakat karácsonyi díszekkel és kis ledes fényekkel is. Egyszerűen kapcsold be őket, és helyezd be az üvegbe, úgy csomagolva, hogy az elemeket tartalmazó kapcsoló ne legyen látható. A poharat fenyőágakkal, fenyőtobozokkal és fahéjjal kitöltött tányérra lehet állítani. Még gyorsabb és még egyszerűbb megoldást szeretnél? Rendezd el a világító gömböket…egy karácsonyi tányéron. A Pepco-ban kaphatók tökéletesen beválnak! A fent említett tárgyakon kívül más ünnepi dekorációkkal is díszítheted a karácsonyi asztalt, például angyalka, Mikulás vagy rénszarvas figurákkal.

A karácsonyi asztal az ünnepi otthon központi eleme. Ez az a hely, ahol az egész család összegyűlik, hogy együtt ünnepelje a karácsonyt. Ezért olyan fontos, hogy az asztal megfelelően díszített legyen. Egy szépen megterített karácsonyi asztal meleg és meghitt hangulatot teremt, amely elősegíti a közös ünneplést. Már tudod, hogyan díszítsd fel az asztalát karácsony estére. További inspirációra van szükséged? Látogass el a Pepco online áruházba vagy az üzletbe, és nézd meg javaslatainkat, és találj köztük olyat, ami tetszik!