Tartalomjegyzék:

  1. Ajándék nagymamának, ajándék nagypapának
  2. Közös ajándékötletek a nagyszülőknek karácsonyra
  3. Ajándék nagymamának karácsonyra
  4. Ajándék nagyapának karácsonyra
  5. Saját készítésű ajándék nagymamának karácsonyra
  6. Fényképkeret ajándékként nagypapának
  7. Személyes ajándék nagymamának és nagypapának karácsonyra

A nagymamának és nagypapának szánt ajándék készítése Mikulásra vagy karácsonyra tökéletes alkalom arra, hogy kreativitást ébresszünk a gyerekekben, és megtanítsuk őket az adakozás értékére. Megmutatjuk, hogyan vonjuk be a kicsiket az alkotási folyamatba, az ötlet kiválasztásától a megvalósításon át az ajándék átadásáig, hogy ez a családi hagyomány emlékezetes élmény legyen számukra, és lehetőséget adjon arra, hogy kifejezzék a nagyszülők iránti érzéseiket.

Hamarosan itt az ünnepi időszak, amelyet minden gyermek nagyon szeret. Érdemes megtanítani gyermekünknek, hogy ajándékot nemcsak kapni, hanem adni is kellemes. A kisgyermekek nagyon szívesen vesznek részt a karácsonyi előkészületekben és az ajándékok elkészítésében. A karácsonyi időszakot gyakran a családdal töltjük, és jó ötlet rábeszélni a gyermeket, hogy készítsen ajándékot a nagymamának és a nagypapának a velünk töltött karácsonyra. Hogyan segíthetek neki ebben, és milyen ötleteket javasolhatok?

Ajándék nagymamának, ajándék nagypapának

Az ajándékok, amelyeket a gyerekekkel együtt készítünk a nagyszülőknek, lehetnek kézzel készített vagy vásárolt ajándékok. Fontos azonban, hogy ezek az adott személy számára megfelelőek legyenek, és megfeleljenek az ízlésének. Senki sem szereti az olyan ajándékokat, amelyeken látszik, hogy gyorsan és a címzett ízlésével nem törődve vásárolták meg. Néha valami nagyon eredetit akarunk venni, de az igazság az, hogy általában a klasszikus ajándékok jelentik a slágert.

Még mielőtt elkezdenél ajándékot keresni, fontoljátok meg együtt, hogy a nagyszülőknek közösen szeretnétek-e egy ajándékot készíteni karácsonyra, vagy külön-külön, egyedileg vásároltok-e valamit.

Karácsonyi ajándék papírba csomagolva, masnival átkötve és sütivel díszítve.

Közös ajándékötletek a nagyszülőknek karácsonyra

Ha úgy döntöttél, hogy idén karácsonykor inkább egy közös ajándékot veszel a nagymamának és a nagypapának, válassz valami olyat, aminek mindketten örülni fognak. Ez lehet valami, ami a közös életükhöz, érdeklődési körükhöz vagy emlékeikhez kapcsolódik. Milyen közös karácsonyi ajándékot válasszunk a nagyszülőknek unoka nevében?

  • Album családi fotókkal – mindenki szeret néha visszaemlékezni a múlt kellemes pillanataira. Ha még van egy kis időd, vásárolhatsz egy fotóalbumot, és előhívhatod a fényképeket, hogy beletedd őket.
  • Egészséges finomságokból álló készlet – ha a nagymamának és a nagypapának egy kosár egészséges rágcsálnivalót, gyümölcsöt és esetleg néhány általuk használt vitaminkészítményt adunk, azzal az egészségükkel való törődésünket mutatjuk ki.

A nagymamának és nagypapának szánt közös ajándékok jó ötletnek számítanak, de külön-külön is van értelme ajándékokat vásárolni. Végül is mindenkinek vannak egyéni érdeklődési körei és álmai, amelyek karácsonykor teljesülhetnek.

Ajándék nagymamának karácsonyra

Szinte minden nagymama örülni fog a virágoknak – különösen a cserepeseknek, amelyek sokkal tovább gyönyörködtetik a szemet, mint a csokrok. Ez azonban még nem a lehetőségek vége. Mi alkalmas még ajándéknak a nagymamának karácsonyra?

  • Atextíliák – egy puha takaró vagy egy díszpárna, amellyel alá lehet támasztani a hátat, olyan apróságokat képeznek, amelyek boldoggá teszik a nagymamát és hasznosnak bizonyulnak a mindennapokban. Ha egy praktikus ajándék mellett szeretnél dönteni, ez tökéletes megoldásnak bizonyulhat.
  • Kötőkészlet – ha a nagymama nem látássérült, és szeret horgolni vagy kötni, egy színes fonalcsomag biztosan jól fog jönni.
  • Karácsonyi bögre – ez még a nagyinak is tökéletes ajándékötlet karácsonyra! A karácsonyi motívummal ellátott bögre nemcsak a belteret díszíti, hanem praktikus is lesz a mindennapi használat során. A Pepco-ban ünnepi motívumokkal díszített bögrék széles választéka található.

Pepco infografika Kézzel készített ajándékok a nagyszülőknek karácsonyra.

Ajándék nagyapának karácsonyra

Azok a nagyszülők, akik szenvedélyesen szeretnek barkácsolni, biztosan örülni fognak az új szerszámkészletnek. Mi más válhat még be ajándékként egy nagyszülőnek karácsonyra? Az ötletek különbözőek lehetnek:

  • Karácsonyi zokni – feltétlenül vastag és meleg! A nagyszülőknek karácsonyra szánt ajándékok lehetnek tematikusak és praktikusak.
  • Valami finomság – talán fűszeres sütemény vagy csokoládé?
  • Meleg pulóver – ez is lehet ünnepi díszítésű.

A felsorolt karácsonyi ajándékötletek közül sok mindent megtalálsz a Pepco-ban a nagymamának és a nagypapának! És hogyan tud egy gyermek egy már kész ajándékkal nyomot hagyni? A nagyszülők biztosan élvezni fogják a kreatív ajándékcsomagolást. A Pepco nemcsak dekoratív ajándékcsomagolópapírt, hanem dekorációs kiegészítőket is kínál – különféle masnikat, flittereket és szalagokat számos színben. Hagyjuk, hogy kisgyermekünk önként, saját elképzeléseink ráerőltetése nélkül díszítse fel az ajándékcsomagolást – elvégre ez az ő hozzájárulása a nagyszülők karácsonyi ajándékához. Az aláírásnál azonban segítségre lehet szüksége – az ajándékhoz mellékelt kártya kitöltése a szülők vagy idősebb testvérek feladata.

Saját készítésű ajándék nagymamának karácsonyra

A család karácsonyi ajándékot ad a nagymamának.

A nagymamák általában nagy rajongói unokáik művészi alkotásainak. Nem ritka, hogy a legszebb ajándék számukra a gyermek saját kezűleg készített munkája.

Hogyan segíthetsz a gyermekednek, hogy felébreszd benne a kreativitást és valami érdekeset készítsen a nagymamának? A dedikált lap jó ötlet, de többféle módszerrel – nem csak zsírkrétával – elkészítve. A Pepco-nál kapható iskolai kellékek széles választékának köszönhetően kombinálhatod a különböző művészeti formákat, és például a festékeket zsírkrétákkal ötvözheted.

Érdemes bátorítani a gyermeket, hogy gombokból, flitterekből vagy más, különleges formájú csecsebecsékből készült elemeket is adjon hozzá, amelyek igazán érdekes vizuális hatást kelthetnek. A kisgyermekek annyira fantáziadúsak, hogy biztosan tudják majd, hogyan kell használni őket. Ha nem – érdemes utalni arra, hogy a dedikált lapnak a nagyszülőket az unokával együtt kell ábrázolnia – ettől biztosan minden nagymama jobban érzi majd magát.

Fényképkeret ajándékként nagypapának

A nagypapák is nagyra értékelik unokáik munkáját. A legtöbb otthonban azonban a hangsúly a praktikus ajándékokon van. Hogyan egyeztethetjük ezt össze? Az unoka váltal készített, díszekkel ellátott képkeret biztosan megörvendezteti a nagyszülők szívét. A Pepco-ban kész képkeretek – különböző változatokban és méretekben – vásárolhatók. Ezenkívül a gyermek díszítheti a keret szélét, például szíveket ragasztva vagy csillámporral díszítve. Belül lehet egy közös fénykép a gyermekről és a nagyszülőkről – ideális esetben a gyermek maga választja ki azt a fényképet, amelyet a nagyszülőknek szeretne adni.

Személyes ajándék nagymamának és nagypapának karácsonyra

Ha erősen személyre szabott ajándékot szeretnél választani, dönthetsz felirattal vagy fényképpel ellátott párna, póló vagy bögre mellett. A gyermekkel együtt válassz ki egy fényképet vagy egy feliratot, amely az ajándékon szerepeljen, például „Juli nagymamájának” vagy „Peti nagypapájának”. A Pepco-nál kész párnák vagy bögrék kaphatók. Számos olyan nyomtatópont létezik, amelyek segítenek egy fénykép vagy felirat átvitelében annak a tárgynak a felületére, amelyet ajándékozni kívánunk. Jó ötlet, ha a választást a gyermekre bízzuk – hagyjuk, hogy ő döntse el, hogyan nézzen ki a párna vagy a bögre, milyen színű legyen a felirat, és pontosan mit  mutasson be. A kisgyermek büszke lesz a döntésére, mi pedig büszkék leszünk a függetlenségére.

A nagymama és nagypapa ajándékának elkészítése a Mikulásra vagy a karácsonyra a gyermekkel nemcsak a kicsik kreativitásának és kézügyességének fejlesztésére ad lehetőséget, hanem értékes időtöltés egy közös családi tevékenységekkel.

A Pepco-nál hiszünk abban, hogy a legjobb ajándékok azok, amelyeket szívből készítünk el. Azzal, hogy segítünk a gyerekeknek kézzel készített ajándékokat létrehozni, nemcsak az ajándékozás értékére tanítjuk őket, hanem a családi hagyományok és a generációk közötti kötődés fontosságára is. Ezek a szeretettel és elkötelezettséggel készített kis műalkotások biztosan mosolyt csalnak a nagyszülők arcára és meghatódnak, különleges érzéseket fejeznek ki és felejthetetlen emlékeket teremtenek. Minden szülőt arra biztatunk, hogy használja fel tippjeinket és ötleteinket, hogy valami igazán különlegeset alkossanak szeretteiknek gyermekeikkel együtt ebben a különleges ünnepi időszakban.