Tartalomjegyzék:

  1. Hogyan csomagoljuk be a karácsonyi ajándékokat?
  2. Kreatív ajándékcsomagolási módok
  3. Mennyibe kerül egy hatásos ajándékcsomagolás?
  4. Hogyan csomagoljuk be az ajándékokat könnyen és esztétikusan?
  5. Hogyan csomagoljuk be a szokatlan formájú és méretű ajándékokat?
  6. Hogyan csomagoljunk be ágyneműt, bögrét és gyertyákat karácsonyra?

A karácsony az az időszak, amikor ajándékokkal kedveskedünk egymásnak. Azt szeretnénk, ha az ajándékok nem csak szépek és praktikusak lennének, hanem tetszetősen is legyenek becsomagolva. Végül is ez az első dolog, amit látunk, amikor kibontjuk az ajándékot. Hogyan csomagoljuk be tehát a karácsonyi ajándékokat, hogy jó benyomást keltsünk? Nézd meg tippjeinket!

Hogyan csomagoljuk be a karácsonyi ajándékokat?

Melyik a szenteste legizgalmasabb pillanata? Csak egy válasz lehet – természetesen a karácsonyfa köré összegyűlés, és a karácsonyi ajándékok kibontása! Hogy tovább fokozd szeretteid kíváncsiságát, és még több örömet szerezz nekik ebben a várva-várt pillanatban, érdemes egy kis figyelmet fordítani az ajándékok szép csomagolására. Ajándéktasak, ajándékdoboz, vagy talán elbűvölő díszpapír és színes szalagok? A Pepco-nál széles választékban várnak az ajándékok csomagolásához szükséges kiegészítők. Nézd meg, melyik lesz a leghasznosabb!

Ajándék csomagolópapírba csomagolása.

Kreatív ajándékcsomagolási módok

Szép ajándékcsomagolás nem csak esztétikai kérdés. Ez egyben egyik módja annak, hogy kifejezzük gondoskodásunkat és figyelmünket a megajándékozott személy iránt. Amikor egy szépen becsomagolt ajándékot kapunk, rögtön az az érzésünk támad, hogy az, aki választotta, sok időt és figyelmet szentelt erre. Ez teszi az ajándékot még különlegesebbé és örömtelibbé számunkra. A szeretteinknek szánt karácsonyi ajándékok csomagolása sokunknak az ünnepi előkészületek egyik legkedvesebb része. Ekkor általában előkerülnek az ollók, a ragasztószalag és a különféle kiegészítők. A Pepco-nál sok hasznos csomagolóanyagot találhat. Például:

  • Csomagolópapír – hasznos lehet a szabályos alakú tárgyak becsomagolásánál (például könyvek, kozmetikai dobozok vagy társasjátékok). Az ajándékok díszpapírba való becsomagolása azonban egy kis időt igényel. Éles ollóra és ragasztószalagra is szüksége lesz.
  • Ajándéktáskák – kész csomagolások az ajándékaihoz! Ajándéktáskákat érdemes választania, ha nincs túl sok ideje. Csak tegye be az ajándékot a táskába, és kész.
  • Díszdobozok ajándékokhoz – ugyanolyan kényelmes és érdekes opció, mint az ajándéktáska. A Pepco kínálatában található ajándékdobozok tartósak, elegánsak és széles méretválasztékban kaphatók. Fontos, hogy a Pepco ajándékdobozait később sokféleképpen fel tudja használni – például apróságok tárolására.
  • Krepp papír – bár van, akinek az iskolai kézimunkák jutnak róla az eszébe de remek anyag lehet egy ajándék becsomagolásához. Ideális akkor is, ha szabálytalan alakú tárgyat kell becsomagolnia – csak csavarja be a krepp papírba, és kösse össze egy elegáns szalaggal.
  • Szalagok, zsinórok, masnik és egyéb díszítések – nehéz elképzelni a kreatív ajándékcsomagolást ezek nélkül. Egy finom masni vagy szalag a szép csomagolás koronája lesz.

Gondolhat további díszítésekre az ajándékcsomagokon – ebben a szerepben jól beválnak például a fahéjrudak, szárított narancsszeletek vagy friss fenyőágak.

Ajándékcsomagolási anyagok: csomagolópapír, madzag, olló és kiegészítők.

Mennyibe kerül egy hatásos ajándékcsomagolás?

Sokan gondolkodnak azon, hogyan csomagolják be legjobban az ajándékokat anélkül, hogy többet költenének a csomagolásra, mint magára az ajándékra. A Pepco kínálatával nem kell aggódnia a csomagolóanyagok ára miatt! Az ajándékok csomagolásához használt anyagok árai a típustól és a minőségtől függően változnak. Lentebb megtalálhatja a kiválasztott termékek hozzávetőleges árait:

  • Ajándékcsomagoló papír és fólia: 160 HUF-tól ívenként.
  • Ajándéktáskák: 400 HUF-tól darabonként.
  • Pepco ajándékdobozok: 800 HUF-tól darabonként.
  • Csomagoló krepp papír: 80 HUF-tól ívenként.
  • Szalagok, zsinórok és egyéb díszítőelemek: 160 HUF-tól darabonként.

Hogyan csomagoljuk be az ajándékokat könnyen és esztétikusan?

Nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. Ha betart néhány alapszabályt, az ajándékait kreatívan, esztétikusan és problémamentesen tudja becsomagolni.

  • Válassza ki a megfelelő méretű csomagolópapírt vagy ajándéktáskát. Az ajándékot pontosan kell becsomagolni a papírba, ne túl lazán.
  • Győződjön meg arról, hogy az ajándék biztonságosan van-e becsomagolva. Védje meg a sérülésektől, például papírral vagy buborékfóliával.
  • A díszítések feleljenek meg az ajándék típusának és az alkalomnak. Kerülje a túl nagy és harsány díszítéseket, amelyek elvonhatják a figyelmet magáról az ajándékról.

Nincs ideje vagy bizonytalan abban, hogy kézügyessége elegendő-e ahhoz, hogy szépen díszpapírba csomagolja az ajándékot? Van egy sokkal kényelmesebb megoldásunk. Kínálatunkban különféle kartondobozokat is talál, amelyek tökéletesen megfelelnek az ajándékcsomagolás céljára. Ezenkívül, a Pepco kínálatában széles választékot talál díszdobozokból és ajándéktáskákból a legkülönfélébb méretekben és formákban!

Hogyan csomagoljuk be a szokatlan formájú és méretű ajándékokat?

Néhány ajándék még több kreativitást igényel a csomagoláskor. Ez különösen a nagyobb és szabálytalan alakú tárgyakra vonatkozik. Hogyan kezelhetjük őket? Ez egyszerű:

  • A szabálytalan alakú ajándékokhoz használhat csomagolópapírt, fóliát vagy krepp papírt. Ezeket az anyagokat könnyedén méretre vághatja, vagy kreatívan betekerheti velük az ajándékokat.
  • A nagyobb tárgyakat a legkényelmesebb csomagolótáskákba helyezni vagy nagy ajándékdobozt választani.
  • Ha szeretné, hogy az ajándék környezetbarát legyen, újrahasznosított anyagokat is használhat. Az ajándékok csomagolásához régi újságokat, kartondobozokat vagy papírtáskákat használhat.

Hogyan csomagoljunk be ágyneműt, bögrét és gyertyákat karácsonyra?

Karácsonyi ágynemű a Pepco-tól babaajándéknak egy Mickey egér motívummal ellátott karácsonyi ajándék bögre mellett.

Az ágynemű praktikus és elegáns ajándék, amely minden alkalomra megfelelő, beleértve a karácsonyt is. Az ágynemű becsomagolásához érdemes a megfelelő csomagolópapírt választani. A papírnak elegendően nagynak kell lennie ahhoz, hogy teljesen lefedje az ágyneműt. Felhasználható szürke ajándékpapír is kiegészítőkkel, mint például ágak, díszgömbök vagy szalvéták. Az ágyneműt klasszikus módon is be lehet csomagolni, összehajtva kocka formára és papírral betekerve. Be lehet csomagolni ajándékdobozba is. Ha a bögre érdekes mintával rendelkezik, érdemes kiemelni, például ugyanolyan színű vagy mintás papírral betekerve. Ha finom anyagból készült, például porcelánból, érdemes további védelemmel ellátni, kartondobozba helyezni. Egy gyertya becsomagolásához érdemes a megfelelő csomagolópapírt választani. A papírnak elegendően nagynak kell lennie ahhoz, hogy teljesen lefedje a gyertyát. A gyertyát klasszikus módon is be lehet csomagolni, összehajtva kocka formára és papírral betekerve. Be lehet csomagolni ajándékdobozba is.

Karácsonyi ajándékcsomagolópapír, szalagok és csomagolási kiegészítők.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú csomagolást választunk, érdemes annak személyes jelleget adni. Csatolhatunk az ajándékhoz üdvözlőkártyát vagy dedikációt. Az ajándékok becsomagolása nem csak a sérülések elleni védelem módja, hanem a gondoskodás és a figyelem kifejezése is az ajándékozott számára. A megfelelő csomagolási módszer és anyagok kiválasztásával olyan ajándékot hozhat létre, amely nemcsak praktikus, hanem szép és különleges is. A Pepco-nál megtalálja az összes szükséges csomagolóanyagot az ajándékokhoz!