Tartalomjegyzék:

  1. Milyen ajándékot válasszunk egy gyermek első születésnapjára?
  2. Az első születésnapi ajándék nem minden, amit érdemes szem előtt tartani

A gyermek életének első éve különleges alkalom, amelyet leggyakrabban a családdal együtt ünnepelnek. A gyermek első születésnapja jól megválasztott ajándékot igényel, amely lehet praktikus vagy tipikusan emlékezetes. Ha inspirációt keresel arra, hogy slágerajándékot vegyél az első születésnapra, akkor jó helyen jársz! 

Milyen ajándékot válasszunk egy gyermek első születésnapjára?

Az első születésnapi ajándékok több kategóriába sorolhatók, beleértve a praktikus, a játék- és az ajándéktárgyakat. Érdemes már az elején átgondolni, hogy milyen költségvetést tudsz elkülöníteni az ajándékra, és milyen típusú ajándék lesz a legmegfelelőbb. 

A kisgyermekes szülők nagyra értékelik a praktikus ajándékokat – hiszen egy kisgyermekkel sok új igény és kihívás társul. Ha szeretsz olyan ajándékot adni, amely valóban jól jön a mindennapokban, válassz praktikus ajándékot az egyéves születésnapjára. Íme néhány példa:

  • Takarók, cumisüveges szettek, babatálak – ezek nagyszerű ajándékok és praktikus babakellékek, amelyek ráadásul nem is kerülnek sokba. A Pepco kínálatában kiváló áron találod meg őket. 
  • Ruhák – ezekből sohasem lehet sok egy kisgyermek szekrényében. Bárki, akinek már volt dolga egy egyéves gyermekkel, túlságosan jól tudja, milyen gyakran kell egy kisgyermeknek ruháját cserélni. Egy új hálóruha, egy pulóver vagy egy ingkészlet olyan dolgok, amelyek biztosan jól jönnek. Ne felejtsd el, hogy méretben kicsivel nagyobbat  babaruha egyévesre  kell vásárolni. Természetesen széles ruhaválaszték vár Rád kínálatunkban.
  • Babaszoba berendezése – ha tudod, mi hiányzik még a kicsi szobájából, akkor az első születésnapra szóló ajándékként pont megfelelő lehet. Egy bájos éjszakai lámpa, egy körhinta az ágy fölé vagy egy puha játszószőnyeg, mind olyan tárgyak, amelyeket sikeresen megvásárolhatunk első születésnapi ajándékként.

A játék ajándékok egy teljesen más termékcsoportot jelentenek, amelyek biztosan örömet okoznak a gyermeknek, felkeltik a világ iránti kíváncsiságát és szórakoztatást nyújtanak. Ha ezt a fajta ajándékot kedveled, fontold meg ezek megvásárlását:

  • Érzékszervi játék – olyan játék, amely felkelti a gyermek kíváncsiságát azáltal, hogy befolyásolja érzékszerveit (elsősorban a tapintást, de a hallást és a látást is). A boltokban számos érzékszervi táblát és szőnyeget, valamint kisebb ilyen típusú játékot találhatsz. 
  • Oktató játék – ez lehet bármilyen típusú szortírozó, de lehet speciális oktató tábla vagy más típusú játék is, amely serkenti a kreativitást, a gyermek kézügyességét és jótékony hatással van a fejlődésére. 
  • Plüssjaték – a játékok klasszikusa, ugyanakkor nagyon népszerű és szeretett  babajátékok. Egy kis baba gyorsan a gyermek kedvenc tárgyává válhat, amellyel a kisgyermek aludni akar majd, és amelyet mindenhová magával visz. A Pepco-nál plüssfigurák és plüssállatkák széles választékát találod, méghozzá kiváló árakon. 

Pepco infografika arról, hogy mit szeret az egyéves gyerek

Az emléktárgy ajándékok nem tipikus játékok vagy mindennapi használati tárgyak, de jellegzetes szentimentális és emlékértékkel bírhatnak. Egy ilyen születésnapi ajándék nem lesz közvetlenül hasznos a babának mint játék vagy a szüleinek, de nagyon értékes emléktárgy lehet a jövőben. Ha szereted az ilyen ajándékokat, akkor érdemes megfontolni:

  • Egy album, fotókönyv vagy képkeret a baba fényképével – ezt a fajta ajándékot valószínűleg csak hosszú idő után fogja értékelni a baba. Azonban ez egy nagyon szép családi emléktárgy. 
  • Személyre szabott ajándék – például gravírozással vagy nyomtatással. Az első születésnapra nagyon gyakran vásárolnak kiskanalat, amelybe a gyermek neve és születési dátuma van gravírozva. A személyre szabott gyermek ékszerek is népszerűek. 

Bármilyen típusú születésnapi ajándék mellett is dönts, ne felejtsd, hogy a gyermek szüleivel mindig meg kell tudnod állapodni e kérdésben. Talán más ajándékötletet adnak Neked. 

Az első születésnapi ajándék nem minden, amit érdemes szem előtt tartani

Egyéves kisfiú egy szelet csokoládétortát tart a kezében születésnapja alkalmából

Van már ötleted egy érdekes ajándékra a gyerek első születésnapjára? Ez nagyszerű! Itt az ideje, hogy megfelelő csomagolást és… üdvözlőlapot is válassz hozzá! 

Ne felejts el születésnapi üdvözlőlapot is vásárolni  az egyéves gyermek számára. Választhatod úgy, hogy olyan üdvözlőlapot vásárolsz, amelyiken már kinyomtatták a kívánságokat, vagy olyat, amelyet Neked kell kiegészítened. A születésnapi kártya nagyszerű emlék. Ha nem adsz pénzt ajándékba, ne mondj le a kívánságokkal ellátott kártya ajándékozásáról – a kártya nem a bankjegyek csomagolása, hanem egy szép emléktárgy lehet a gyermek számára. 

A születésnapi ajándékcsomagolást a legjobb csak azután megvásárolni, hogy kiválasztottad az ajándékot, mivel ekkor kaphatsz a fogalmat arról, hogy mennyi ajándékpapírra van szükséged, vagy mekkora ajándéktasakot kell beszerezned. Színes papír, alkalmi táskák, masnik és szalagok – a Pepco üzletekben mindent megtalálsz! Az ajándékcsomagoló anyagokat nagyon kedvező áron kínáljuk, mert maga az ajándék a legfontosabb és az ünnepelt esemény.