Tartalomjegyzék:

  1. Tervezd meg a babaváró rendezvényt lépésről lépésre 
  2. Ajándék a babaváróra - ajándékok a babának és ajándékok az anyukának
  3. Praktikus ajándékok gyermekeknek 
  4. Ajándékok a leendő édesanyának
  5. DIY ajándék - szívből jövő ajándékok
  6. Élmények, emlékek ajándékba

Kezdetben a babaváró rendezvény alkalom volt a kismamák támogatására és tanácsadásra, különösen akkor, amikor az anyasággal kapcsolatos témákról nem volt olyan könnyen elérhető információ, mint manapság. Az évek során a babaváró buli egyre ünnepibb és örömtelibb eseménnyé változott. Jelenleg nemcsak a tanácsok és tapasztalatok megosztására, hanem mindenekelőtt az új családtagra irányuló örömteli várakozás megünneplésére nyílik ezáltal lehetőség. 

Tervezd meg a babaváró rendezvényt lépésről lépésre 

A babavárókat leggyakrabban a babát váró nő testvérei, barátai és kollégái szervezik meg. A babaváró szervezésének ideális időpontja általában a terhesség utolsó trimesztere (a 7-8. hónap körül), amikor a leendő anya még jól érzi magát, de a baba születése már elég közel van. 

Hogyan szervezzünk meg egy ilyen bulit, és milyen ajándékokat adjunk a leendő anyának? Nézzük meg!

  • A fogadás helyszíne – vedd figyelembe a vendégek számát és a leendő anya preferenciáit. A babavárót tarthatjuk hangulatos, otthonos légkörben vagy egy kicsit elegánsabban és hivatalosabban, bérelt helyszínen, kávézóban vagy étteremben.
  • A buli fő témája – inspirálódhatsz a leendő édesanya kedvenc dolgaiból, színeiből vagy tevékenységeiből, vagy választhatsz klasszikus gyermekmotívumot. A legnépszerűbb motívumok közé tartoznak a kék és a rózsaszín színek és a természeti témák. Egy konkrét téma kiválasztása segít a dekoráció, a meghívók és az menü összehangolásában. 
  • A meghívónak tükrözni kell a fogadás hangulatát, és tartalmaznia kell minden szükséges információt: dátumot, helyszínt, időpontot és az ajándékokra vonatkozó különleges kérések megjelölését. Választhatsz papír vagy elektronikus meghívót az elvárások, vagy a buli résztvevőivel való kapcsolat szintjétől függően.
  • A dekorációnak összhangban kell lennie a választott témával. Vásárolhatsz kész dekorációkat, vagy elkészítheted őket saját magad, ami személyes jelleget kölcsönöz a bulinak. 
  • A babaváró menü legyen könnyű, egyszerűen kiosztható és fogyasztható a társaságban. Rendelj cateringet, vagy meríts ihleted a mini snackek repertoárjából, például szendvicsek, tortillák, gyümölcsnyársak és édességek, pl. sütemények és krémes desszertek kis serlegekben. A Babavárón nem szolgálnak fel alkoholt – válassz friss gyümölcsleveket, gyógyteákat és ízesített kávékat. A menü megtervezésekor ne feledkezz meg arról, hogy vegetáriánusok, vegánok és ételallergiások számára is legyen választási lehetőség.

A babavárónak elválaszthatatlan elemi a különféle játékok. Nagyszerűek lesznek az olyan játékok, mint például a baba nevének kitalálása, egy baba időre történő felöltöztetése vagy vicces dalok írása az anyaságról. Ha a vendégek között vannak tapasztalt anyukák, biztosan meg akarják majd osztani az anyasággal kapcsolatos gondolataikat – szakíts erre időt. Az is jó ötlet lesz, ha készítünk egy tanácsokkal ellátott könyvet a leendő anyának… nem feltétlenül komolyat! 

Ajándék a babaváróra – ajándékok a babának és ajándékok az anyukának

Az ajándék kiválasztása egy babaváróra remek alkalom arra, hogy megmutasd a leendő anyukának, mennyire fontos ő neked. Íme néhány ajándékötlet, amelyek között nemcsak a praktikus babakellékek, hanem a szívből jövő ajándékok és ajándéktárgyak is szerepelnek.

Pepco infografika a babaváróhoz

Praktikus ajándékok gyermekeknek 

Az ebbe a kategóriába tartozó ajándékokat mindig szívesen látjuk, különösen akkor, ha felkészítik a leendő szülőket egy új családtag érkezésére, és megkönnyítik a baba gondozását. 

  • Újszülöttápoló készlet – beleértve a gyengéd piperecikkeket, fürdőhőmérőt, puha törölközőket.
  • Környezetbarát, újrahasználható pelenkák – kiváló minőségű anyagokból készültek, gyengédek és biztonságosak a bőr számára, valamint környezetbarátak.
  • Babahordozó vagy újszülött hordozókendő – hasznos a baba életének első napjaitól kezdve, megkönnyíti a kicsi gondozását.
  • Játékok a babának – célszerű olyan játékokat választani a Babajátékok oldalon, amelyek stimulálják és segítik a baba fejlődését, például puha érzékszervi könyvet, érintős játékokat, rágókákat vagy csörgőket. 

Ajándékok a leendő édesanyának

Terhes nő mosolyogva nézi a színes lufikat egy babavárón

A babaváró nem csak a baba közelgő születésének megünneplése, hanem a leendő anyuka gondozásának pillanata is. 

  • Egy ajándékutalvány a gyógyfürdőbe – egy röpke kikapcsolódást és pihenést nyújt a leendő anyukáknak, hogy segítsen felkészülni a kihívásokkal teli időszakra.
  • Stílusos táska babakiegészítőkhöz – egyszerre használati tárgy és divatos. Megvásárolhatod a kategória egyik csúcsmodelljét (pl. nagy „mum” felirattal), vagy rendelhetsz személyre szabott táskát. 
  • Könyvek az anyaságról – tele gyakorlati tanácsokkal és tippekkel a gyermekgondozással kapcsolatban. 

DIY ajándék – szívből jövő ajándékok

A kézzel készített ajándékoknak személyes és egyedi karakterük van. Milyen ajándékot tudsz önállóan elkészíteni?

  • Kézzel készített pulóverek, sapkák, zoknik – kézzel készített babaruhák puha és bőrbarát fonalból (pl. pamut vagy merinó).
  • Babaalbum – személyre szabott album az anyukának, hogy megörökítse a fontos pillanatokat és emlékeket.
  • Horgolt játékok – puha, biztonságos és szeretettel készült, gyönyörű és egyedi ajándék lesz.

Élmények, emlékek ajándékba

Az ebbe a kategóriába tartozó ajándékok nagyszerű lehetőséget nyújtanak arra, hogy a leendő szülők felejthetetlen emlékeket vagy értékes készségeket szerezzenek. Univerzális ajándékötlet babaváróra a kismama fotózásra szóló utalvány. Dönthetsz úgy is, hogy elsősegélynyújtó tanfolyamot szervezel a szülőknek, vagy meghívod őket egy webinárium-sorozatra, amely a gyermekek gondozásáról és neveléséről szól. És mi az ötleted a babaváró ajandékra?