Tartalomjegyzék:

  1. Mit kell tartalmaznia az újszülött számára készült babakelengyének?
  2. Babakelengye újszülött számára - ruhák
  3. Nyáron született csecsemő ruházata összeállítása
  4. Ruhák egy télen született baba számára
  5. Babakiegészítők, amelyek jól jönnek a babakelengyében
  6. Mennyibe kerül egy babakelengye?

A babavárás rendkívül izgalmas időszak a leendő szülők számára. A szülés előtti utolsó hetek általában hektikus előkészületekkel telnek – hogy minden kéznél legyen, amikor a baba végre jön a világra.

Az újszülött öltöztetése azonban nem kell, hogy sok időt és energiát igényeljen. A Pepco üzletekben mindent megtalálsz, amire szükséged lehet, a kényelmes, bio pamut ruháktól kezdve a praktikus kiegészítőkig, amelyek megkönnyítik az újszülött gondozását!

Mit kell tartalmaznia az újszülött számára készült babakelengyének?

A család legfiatalabb tagja sok figyelmet igényel, mégpedig már azelőtt, hogy megszületett volna. A terhesség alatti idő a legjobb a ruhatár berendezéséhez – ilyenkor van ideje keresgélni a szükséges tárgyakat, és jó áron megvásárolni őket. Mit kell tartalmaznia az újszülött baba otthoni felszerelésének? Melyek a nélkülözhetetlen tárgyak, és mit érdemes még megvenni?

Babakelengye újszülött számára – a legszükségesebb elemek listája:

  • Pelenkák
  • Takarók – lehetőleg kettő: egy vékonyabb és egy vastagabb
  • Pólya
  • Pólyázó az ágyhoz
  • Gyermekágy
  • Matrac és hozzáillő ágynemű
  • Matracvédő lepedő
  • Ágynemű
  • Ruhák: kezeslábasok, rövid és hosszú ujjú body, pulóverek, rugdalózók, zokni, sapka, meleg overál babakocsiba, polár overál
  • Plüssjáték: rongyos vagy plüss

Ez pusztán egy újszülött alapfelszerelése. A lista csak a legfontosabb tételeket tartalmazza – a listát további kiegészítőkkel és ruházati cikkekkel (az évszaktól, a helyszíntől vagy az egyéni igényektől függően) kell kiegészíteni. Ne feledkezz meg a kicsik játékáról sem – az élet első néhány hetében különösen hasznos egy puha ölelgetős játék.

Babakelengye újszülött számára – ruhák

Az újszülöttek ruhatára az egyik legfontosabb tétel a listán – a babának sok ruhára van szüksége, mivel elég gyakran kell cserélni. Az újszülött ruhatárának pontos tartalma az évszaktól függ. A télen és a nyáron született csecsemőknek eltérő ruházatra van szükségük.

Az újszülött ruhák kiválasztásakor ne csak a szabásukra és a méretükre, hanem az anyagukra is figyeljen. Az újszülött bőre nagyon érzékeny, ezért érdemes pamutból, viszkózból és merinógyapjúból készült ruhákat választani, és kerülni a durva anyagokból készülteket, amelyek nem engedik át a levegőt, és nem hagyják lélegezni a bőrt.

Nyáron született csecsemő ruházata összeállítása

Több rövid ujjú, szellős anyagból készült ruhát kell tartalmaznia. A Pepco-nál széles választékot ruha organikus pamutból találhatsz babaruha. Miért érdemes ebben az anyagban gondolkodni a kisgyermekek ruhatárának elkészítése során? Az organikus pamutot mindenekelőtt páratlan puhasága jellemzi, amely teljes kényelmet biztosít a gyermekek számára. A belőle készült ruha hipoallergén és lehetővé teszi a bőr légzést, megvédi azt mindenféle irritációtól. Ráadásul rendkívül tartós és hosszú ideig megőrzi a saját  tulajdonságaikat.

Benne kell lenniük: rövid ujjú bodyk és pizsamák, hálóruhák, leggingsek, rövid ujjú ingek, vékony pulóverek, vékony zoknik.

Pepco infografika "Mit vegyünk újszülöttünknek?"

Ruhák egy télen született baba számára

A babakelengyében olyan ruhadarab tartozik, amely lehetővé teszi a gyermek réteges öltözködését, valamint meleg anyagokból készült ruhák, mint: gyapjú, vastag pamut, polár.

A Pepco-nál minden évszakra alkalmas babaruhák széles választékát találsz. Ezek közé tartoznak a meleg rugdalózok, pulóverek, meleg nadrágok, kabátok és overálok. A hidegebb napi sétákhoz különösen nélkülözhetetlenek csecsemő kellékek a meleg textil takarók.

Ide tartoznak a következők: hosszú ujjú bodyk és rugdalózok, hosszúszárú alvóruhák, melegítőnadrágok, hosszú ujjú ingek, meleg pulóverek, vastagabb zoknik, sapkák és overálok.

Babakiegészítők, amelyek jól jönnek a babakelengyében

Terhes nő nézi a babaruhákat, a férfi csavarozza a babaágyat a háttérben

A baba életének első néhány hetében a fiatal szülőknek rövid idő alatt sok új dolgot kell megtanulniuk. A csecsemőgondozás sok törődést, pontosságot és figyelmet igényel. Azonban kiderül, hogy sokkal könnyebb ezt elérni, ha a megfelelő kiegészítők állnak rendelkezésünkre. A Pepco-nál, különösen a fiatal szülőkre gondolva, hasznos eszközöket készítettük el babakelengyeként – javaslataink között többek között ezt is megtalálsz:

  • Babatakarók – különböző méretekben és változatokban
  • Cumik a legfiatalabbaknak
  • Cumisüvegek, babaitatók és különböző kiegészítők a baba etetéséhez
  • Biopamut pelenkák
  • Edények a legfiatalabbak számára
  • Babajátékok

Ezek csak pár válogatott kiegészítő a sokféleség közül, melyek kicsik számára választhatsz. Ám egy babakelengye nem lehet teljes a textíliák, pelenkák és az első plüssjáték nélkül.  Egy újszülött teljes felszerelésének tartalmaznia kell a baba szobájába való felszerelést is: kiságyat, matracot, bölcsőt, pólyázót, babakocsit és sok egyéb tárgyat. A Pepco-ban elég sok ilyen terméket találsz, és jó árakon.

Mennyibe kerül egy babakelengye?

A babakelengyéhez tartozó cikkek beszerzési ára számos tényezőtől függ – de a gyártója döntő fontosságú. A jó minőségű, természetes anyagokból készült termékeknek, amelyek megfelelő választást jelentenek gyermeke számára, egyáltalán nem kell drágának lenniük!

Látogass el a legközelebbi Pepco üzletbe, hogy meggyőződhess erről – megfizethető babaruhákat, textilpelenkákat és gyermekjátékok hatalmas választékát kínáljuk, és mindezt remek áron!